Edith : La fille au père Gassion PDF

Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2018. A Wikimédia Edith : La fille au père Gassion PDF tartalmaz Édith Piaf témájú médiaállományokat.


 » Si un jour la vie t’arrache à moi… Quand tu me prends dans tes bras, je vois la vie en rose… Comment je vais faire pour chanter ça ce soir, comment je vais faire pour chanter ça maintenant ?  » Et pourtant au plus fort de sa déroute, elle sait, la petite Edith au père Gassion, qu’elle chantera ce soir. Qu’elle retrouvera sa rage et son indéfectible envie de vivre, enracinées dans les rues de son enfance… pour repartir à zéro.  » A zéro, ici, à New York, la petite môme de Belleville.  » Parce que la scène, c’est sa vie, et son salut… Hélène Darche et Linda Châlb nous livrent une heure de trouble et de combat, une heure de sincérité et d’émotion au coeur de la force vitale de la création

Művésznevét felfedezője, Louis Leplée adta neki, aki azt mondta, hogy olyan, mint egy veréb. Lisieux-i Szent Terézhez intézett imádságoknak és a szent sírjához tett zarándokútnak köszönhetően. 17 éves, a gyerek apja, Louis Dupont pedig 18. A gyerek azonban kétéves korában agyhártyagyulladás következtében meghalt. Az utcai éneklés közben figyeltek fel tehetségére, és Louis Leplée, a Gerny’s kabaré igazgatója, a kávéház-tulajdonos indította el pályáján. Első fellépésén maga kötötte pulóverben jelent meg, melynek egyik ujjával nem készült el, s a hiányt egy fehér selyemkendővel palástolta. 1936 áprilisában Louis Leplée-t meggyilkolták, a gyanúsítottak között Édith is szerepelt.

A botrány következtében újra utcára került volna, ha Raymond Asso költő fel nem karolja. Három évig tanította, szép sanzonokat írt neki és kiharcolta első revüszínházi fellépését. 1940-ben megismerte Jean Cocteau-t, aki neki írta A közönyös szépfiú című darabját. Párizs 1940-es német megszállása után 1941-ben filmszerepet kapott, a megszállás idején pedig rendszeresen énekelt a katonáknak.